Canal Diabetes i l’IMO estrenen un consultori online a les portes del dia mundial de la diabetis

La Dra. Anniken Burés respondrà en un vídeo-xat en directe, el dijous 12 de novembre, qüestions sobre l'impacte de la diabetis en la visió i la salut ocular dels pacients.

Amb motiu del Dia Mundial de la Diabetis, que se celebra el dissabte 14 de novembre, Canal Diabetes i l’IMO han organitzat el seu primer vídeo-xat, un consultori en línia en què, diverses vegades l'any, diversos especialistes de l'Institut respondran les preguntes plantejades per pacients diabètics, tant a través de Canal Diabetes com de la pàgina web de l’IMO. En aquesta primera ocasió, que tindrà lloc dijous 12, de 19.00 h a 20.00 h, la Dra. Anniken Burés, del Departament de Retina i Vitri, atendrà via streaming, totes aquelles qüestions relacionades amb la visió que plantegin els seguidors del vídeo-xat, presentat pel periodista, fundador i director de Canal Diabetes, Ángel Ramírez.

La Unitat de Retinopatia Diabètica de l’IMO està formada per experts en el maneig de les complicacions oculars de pacients amb diabetis, como la Dra. Burés, que respondrà les seves preguntes en un vídeo-xat el 12 de novembre.

 

Oberta tots els pacients diabètics

Per a seguir en directe aquest consultori online, només caldrà entrar a www.canaldiabetes.com/consultorio-imo, on una finestra connectarà a temps real amb la Dra. Anniken Burés, que respondrà les preguntes plantejades a través d'un xat habilitat a la mateixa pàgina o bé enviades durant els dies previs, a través de la xarxes socials de Canal Diabetes i de l’IMO, amb el hashtag #consultoriodiabetes. També podran enviar-se consultes prèviament mitjançant l’adreça de correu electrònic info@canaldiabetes.com o els qüestionaris habilitats a la pàgina web de l’IMO, indicant com a assumpte dels missatges: "Consultorio Canal Diabetes IMO".

La importància de la prevenció

Canal Diabetes, plataforma online de referència entre la població diabètica, i l’IMO han arribat aquest any a un acord per oferir als usuaris material divulgatiu de rigor sobre les complicacions oculars d'aquesta patologia tan prevalent, que afecta un 13% de la població espanyola. Tot i que la malaltia cardiovascular és considerada una de les principals complicacions de la diabetis, cada vegada són més les persones que saben que aquesta patologia també pot posar en perill la seva visió. Per això, la cura de la salut ocular s'ha convertit en una preocupació creixent entre els pacients diabètics: un 98% és conscient del risc que comporta la diabetis per als seus ulls, segons l'enquesta realitzada per la Fundació IMO en el Diabetes Experience Day, celebrat el mes de febrer a València. Com a primer element preventiu, els especialistes de la Unitat de Retinopatia diabètica de l'Institut aconsellen "mantenir estables els nivells de glicèmia, pressió arterial i lípids plasmàtics i evitar l'obesitat, el sedentarisme i el tabaquisme. A més, és fonamental sotmetre’s a una prova de fons d'ull anual i intensificar les revisions oculars en cas de detectar algun problema de visió". Segons explica la Dra. Anniken Burés, “una actitud activa del pacient és clau per retardar l'aparició o millorar el pronòstic de la retinopatia diabètica, malaltia vascular més freqüent de la retina, ja que, de fet, la ceguesa en què pot desembocar és evitable en un 90% dels casos amb un diagnòstic i un maneig precoç”.

You may be interested in