Fundació IMO oferirà revisions oculars a escolars de zones vulnerables a Terrassa i Badalona

 

Les revisions formen part del Programa de salut ocular en la infància desfavorida que, des de 2013, ha dut a terme més de 6.000 exploracions. És la primera vegada que el projecte arriba a Terrassa, amb una campanya en un centre escolar del barri de Ca N'Anglada.

 

revisions oculars a escolars Fundació IMO

El Programa de salut ocular en la infància desafavorida de la Fundació IMO prepara, per a la segona quinzena de març, dues campanyes a escoles de zones vulnerables de Terrassa i Badalona amb l'objectiu de fer controls oftalmològics a més de 300 nens. Aquestes noves revisions, que es duen a terme en col·laboració amb Càritas Catalunya, en el cas de Terrassa, permetran detectar problemes de visió no diagnosticats 

L'equip de voluntaris de l'entitat visitarà, en primer lloc, el barri de Sant Roc de Badalona, ​​els dies 18, 19 i 20 de març. Les revisions es duran a terme a l'Escola Josep Boada, on també s'atendran escolars dels centres Lestonac i Itaca, així com d'altres escoles de la zona derivades pel Consorci Badalona Sud. Posteriorment, els especialistes es desplaçaran, els dies 27 i 28 de març, a Terrassa, que serà la primera visita en aquesta localitat. Les exploracions tindran lloc a l'Escola Ramon Pont, de Ca N'Anglada, un barri amb una gran taxa de risc de pobresa i exclusió social.

Cobrir les necessitats visuals dels més desfavorits

revisiones oculares a escolares Fundación IMO

Fundació IMO ha ampliat el seu àmbit d'actuació en 2019 amb noves campanyes de revisions oculars a escolars a Lleida i Terrassa.

Importancia de las revisions oculars a escolars

Un dels objectius del programa és donar resposta a les necessitats de salut ocular en col·lectius sense recursos, especialment en el cas de pacients en edat infantil, "perquè la visió es desenvolupa fins als 8-10 anys i, en el cas de l'ambliopia (ull gandul), si no es detecta a temps pot haver-hi una pèrdua d'agudesa visual irreversible", explica Irene García, directora de la Fundació IMO. Els altres problemes visuals que se solen detectar habitualment en les campanyes són defectes refractius, com ara miopia, hipermetropia i astigmatisme, o també estrabisme.

L'equip de la Fundació IMO que es desplaça a les campanyes està integrat per dues oftalmòlogues pediàtriques, tres optometristes, un auxiliar administratiu i una agent de sensibilització, que fan dos tipus de visites; les primeres, per a alumnes que no s'han tractat anteriorment, i les de seguiment, en les quals es porta un control de nens diagnosticats amb alguna patologia en campanyes anteriors. En aquest sentit, la Dra. Ana Wert, membre del Departament d'Oftalmologia Pediàtrica de l’IMO, explica que "és fonamentals que els professors ens ajudin en aquest seguiment i coneguin les necessitats visuals dels nens perquè evolucionin de forma adequada en aquests primers anys de vida, que són vitals per al desenvolupament de la visió i l'aprenentatge.

El programa de salut ocular en la infància desfavorida, que acaba d'arrencar el seu setè any de desenvolupament, va començar la seva marxa a Badalona, ​​àrea en la qual, des de 2013, ha ofert diagnòstic i tractament oftalmològic gratuït a més de 1.700 nens. El projecte ha ampliat el seu àmbit d'actuació el 2019, en què a més d'arribar a Terrassa al març, també ho va fer de manera pionera a Lleida, al febrer.

You may be interested in