Objectiu Cataractes

Fundació IMO operarà de cataractes a aquells pacients amb situació de precarietat econòmica que necessitin ajuda urgent, gràcies a una excepcional donació anònima al programa de cirurgies solidàries Operació Visió.

Cirurgies solidàries de cataracta

El compromís de Fundació IMO amb la millora de la visió i qualitat de vida de les persones es materialitza en el programa de cirurgies solidàries Operació Visió. Aquest projecte d'acció social, que va ser iniciat en 2013, ofereix atenció oftalmològica a persones en situació de precarietat econòmica i amb una malaltia ocular que requereixi atenció d'urgència. Des de la seva creació, Operació Visió ha canviat la vida de més de 250 pacients i ha dut a terme més de 269 intervencions quirúrgiques sense cost.

Originalment, Operació Visió es va plantejar com un projecte d'un any de durada, ja que depèn dels donatius altruistes de terceres persones. No obstant això, aquests últims 7 anys el programa s'ha mantingut i expandit gràcies a l'aportació d'entitats i de particulars compromesos amb la salut ocular. Precisament, un dels nostres donants ens va contactar fa poc per a expressar-nos el seu desig d'ajudar en la lluita contra la cataracta, la primera causa de ceguesa en el món.

La cataracta és una patologia que afecta el cristal·lí, la lent natural de l'ull que es troba darrere de la pupil·la. A través d'aquesta lent passen els raigs de llum fins a la retina, on es formen les imatges. Per això, quan el cristal·lí perd transparència a causa d'aquesta malaltia, la llum no pot arribar a la retina i el pacient sofreix una pèrdua progressiva de visió. La cataracta està relacionada amb l'edat del pacient, ja que l'envelliment és el principal responsable de la seva aparició. A causa de l'augment de l'esperança de vida i a l'envelliment de la població, la seva prevalença va en augment, i és la patologia més operada als països desenvolupats.

La cataracta afecta dràsticament la qualitat de vida de qui la sofreix. A més, la pèrdua de visió pot ser fatal per a les persones majors, ja que augmenta el risc de caigudes i accidents. L'única manera de revertir aquesta patologia és a través d'una cirurgia, que consisteix en l'eliminació del cristal·lí i la seva substitució per una lent artificial. Aquesta intervenció és altament eficaç i segura, però com que és una patologia tan freqüent, la llista d'espera per a operar-se en la Seguretat Social de cataractes és molt llarga, una demora que molts pacients no poden permetre's

Per aquest motiu, el nostre donant (que prefereix mantenir l'anonimat), va decidir aportar el seu granet de sorra i donar suport a la realització d'operacions de cataracta a persones en situació de precarietat econòmica que necessitin ajuda de manera urgent. Si coneixes a una persona amb una situació econòmica difícil, que sofreixi de cataracta i que requereixi una operació urgentment, contacta'ns! Envia un email a operacionvision@fundacionimo.org incloent els últims informes mèdics del pacient i un informe socioeconòmic emès per un/a treballador social col·legiat que acrediti una situació de precarietat econòmica.

CONTACTA'NS ARA!

You may be interested in