Memòria 2019 de Fundació IMO

Amb motiu del Dia Mundial de la Visió, presentem la Memòria 2019 de Fundació IMO, que recull els assoliments de l'entitat en els àmbits de la recerca, la docència, la prevenció i l'acció social.

Memòria 2019 de Fundació IMO

Fundació IMO és una entitat sense ànim de lucre l'objectiu del qual és millorar la visió de les persones, impactant així en la seva qualitat de vida i benestar. Aconseguir Mirades Felices ha estat el nostre motor des de 2010, i l'any 2019 no va ser una excepció. Coneix detalladament l'abast del nostre treball en la nostra Memòria 2019, que trobaràs a continuació:


 

En l'àmbit de recerca, vam fer grans avanços en els nostres tres projectes dedicats a les Distròfies de retina, un conjunt de malalties rares que afecten la visió i que no tenen cura avui dia. Paral·lelament, vam dur a terme 13 recerques clíniques per a estudiar l'efectivitat de nous tractaments per a diverses malalties oculars, com la Degeneració Macular Associada a l'Edat (DMAE), el glaucoma, les cataractes i l'edema macular, entre altres.

En el que refereix a docència, vam celebrar dos esdeveniments formatius d'abast internacional: Barcelona Oculoplastics, dedicat a la oculoplàstica i l'estètica facial, i Trends in Retina, on es van presentar els últims avanços en el tractament i diagnòstic de les malalties que afecten la retina. A més, vam acollir a una trentena d'alumnes de tot el món gràcies als nostres programes anuals de màster i postgrau, gràcies als quals professionals en l'àmbit de l'oftalmologia, l'optometria i la infermeria poden aprofundir en la matèria i ampliar els seus coneixements aprenent dels millors. També creem una activitat multimèdia sobre la visió juntament amb Ambientech, per a ensenyar a les escoles nocions bàsiques sobre el funcionament de la visió i les principals patologies que l'afecten.

En matèria de prevenció, vam dur a terme tres esdeveniments al llarg de l'any, dedicats a conscienciar sobre la recerca de les Distròfies de retina, l'aparició del glaucoma i també sobre els diferents tipus de limitació visual que existeixen. A més, vam impulsar la nostra iniciativa anual “A la Verbena cal tenir ull!”, una campanya informativa amb consells de prevenció relacionats amb la manipulació de material pirotècnic, molt típic de la festivitat estival de Sant Joan.

Finalment, els nostres programes d'acció social van proporcionar atenció visual als col·lectius més vulnerables. A través del Programa de Salut Ocular en la Infància Desfavorida, visitem gratuïtament als escolars de zones en risc d'exclusió social de 7 municipis diferents. El programa de cirurgies solidàries Operació Visió va atendre, sense cap cost, a persones sense recursos econòmics amb patologies oculars greus.

Tots els avanços de Fundació IMO en 2019, detallats en la Memòria 2019, són possibles gràcies al suport constant de socis, donants, col·laboradors i la societat en general, que ens permet continuar construint Mirades Felices any rere any. Moltes gràcies!

You may be interested in