3a edició Lletres per la Ciència: col·labora amb la recerca i gaudeix de 150.000 audiollibres gratis

La teva col·laboració és clau per a continuar avançant en els projectes de recerca bàsica de Fundació IMO!

3a edició Lletres per la Ciència

Amb motiu de Sant Jordi i el Dia Mundial del Llibre, volem posar l'accent en la importància de l'accés a la cultura per al col·lectiu amb discapacitat visual, especialment l'accés a la lectura. Per això, et demanem que converteixis la teva rosa i el teu llibre en una donació per a la recerca de malalties oculars amb #LletresPerLaCiència

Gràcies a la col·laboració de la plataforma digital d'audiollibres i ebooks Storytel, posem a la disposició de tots els donants de la campanya Lletres per la Ciència la possibilitat d'accedir gratuïtament durant 45 dies al seu catàleg d'audiollibres, amb més de 150 mil títols en diferents idiomes i categories.

COL·LABORA ARA!

Segueix-nos en les nostres xarxes socials i descobreix molta més informació sobre l'accessibilitat a la lectura durant la 3a edició de #LletresPerLaCiència!

Els fons recaptats es destinaran a finançar els nostres projectes de recerca bàsica, l'objectiu de la qual és trobar noves vies per al diagnòstic i tractament de les distròfies de retina, una sèrie de malalties rares sense cura en l'actualitat.

10 anys investigant

Des del nostre Laboratori de Biologia Molecular duem a terme quatre projectes de recerca bàsica, centrats en identificar l'origen genètic de les distròfies de retina i estudiar el seu possible tractament. Malgrat els reptes i desafiaments que va suposar el 2020, durant l'any passat vam aconseguir identificar una nova mutació no descrita fins avui en el gen ARSG, que confirma l'existència d'un 4t tipus Síndrome de Usher. També iniciem l'anàlisi de les mostres d'ADN de 15 famílies amb Síndrome de Stickler per a identificar les causes moleculars d'aquesta patologia, i continuem treballant amb una cohort de més de 80 famílies per a analitzar en profunditat el gen ABCA4, relacionat amb un gran nombre de distròfies de retina. Paral·lelament, hem treballat amb diferents models de cèl·lules mare (iPSC) per a corregir les seves mutacions genètiques mitjançant la tecnologia CRISPR-Cas9, i poder aplicar aquesta metodologia en futures teràpies gèniques i cel·lulars.

Tots aquests assoliments són possibles gràcies al suport de persones com tu, que ens ajuden a continuar avançant dia a dia i any rere any.

You may be interested in