Veure-hi bé, veure’t bé

Les especialistes en Estètica i Rejoveniment Oculofacial d´IMO expliquen les solucions més innovadores als problemes i signes de l’edat

La mirada és la nostra principal via d’expressió: transmet, suggereix, parla, captiva… Per això, a l’IMO no ens preocupem només de vetllar per la salut ocular, sinó també d’aportar la nostra experiència en cirurgia i procediments no quirúrgics per a relaxar, vivificar i rejovenir la mirada. Ho fem amb l’eficàcia de les tècniques més innovadores i la seguretat del coneixement del nostre equip d’oftalmòlegs especialitzats, els quals, des del Departament d’Estètica i Rejoveniment Oculofacial, ofereixen les millors solucions als problemes estètics i signes de l’edat.

Entre aquests signes destaquen les bosses, que donen lloc a una aparença entristida i envellida, i les ulleres, que transmeten cansament i un aspecte poc saludable. Per a corregir-los, hi ha diferents opcions que s’han d’indicar i dur a terme de manera individualitzada i amb total garantia mèdica i estètica.

Tal com explica la Dra. Eva Ayala, especialista de l’IMO, un dels principals motius de consulta són les bosses causades per l’excés de greix i de pell a les parpelles, que fan que l’ull sembli més petit i que la cara tingui un aspecte entristit i envellit. Per a aquests casos, el procediment recomanat acostuma a ser la blefaroplàstia (superior i/o inferior), cirurgia estètica reina tant en homes com en dones.

El fet que sigui una intervenció molt sol•licitada, però, no implica que l’hàgim de banalitzar, ja que es necessita un estudi personalitzat i unes mans altament qualificades per a dur-la a terme amb tota la garantia mèdica i els millors resultats estètics. Per això, “a l’IMO practiquem aquesta tècnica assistida amb làser i per via transconjuntival, és a dir, sense incisions visibles”, explica la Dra. Vásquez, la qual afegeix que “així aconseguim una recuperació més ràpida i uns resultats òptims per al pacient. D’aquesta manera, no només vetllem per la seva imatge sinó també per la seva salut ocular, en minimitzar el risc de possibles complicacions”.

Sovint, la blefaroplàstia es realitza associada a tractaments per a la cura de la pell, com els pílings químics o el resurfacing, que contribueixen a recobrar la vitalitat de la mirada.

En aquest sentit, un altre dels problemes estètics més comuns són les ulleres, el color fosc i violaci característic de les quals s’aconsegueix combatre amb gran eficàcia gràcies a un tractament no quirúrgic en auge: la carboxiteràpia. Mitjançant la injecció subcutània de diòxid de carboni (CO2), aquesta teràpia millora l’oxigenació i la circulació de la zona, que recupera la tonalitat rosada i presenta una textura més llisa. Els efectes són visibles després de tres sessions inicials, dutes a terme en consulta i d’una manera completament indolora per al pacient, el qual pot repetir la teràpia periòdicament a fi de mantenir la sensació de salut i de descans de la cara.

Segons la Dra. Luz María Vásquez, del Departament d’Estètica i Rejoveniment Oculofacial de l´IMO, és fonamental estudiar les necessitats de cada persona i donar-hi resposta, per tal d’adequar el tractament a les seves expectatives i obtenir uns resultats òptims. Aquesta és la clau de les dues tècniques per excel•lència de l’estètica cosmètica: les injeccions de toxina botulínica (“Botox”) i les injeccions de fillers (farciments com l’àcid hialurònic).

En ambdós casos, es tracta de substàncies 100% segures en mans especialitzades, amb uns efectes tan conservadors o agosarats com desitgi el pacient. Per aquest motiu, l’especialista de l’IMO destaca la importància de desmuntar el mite de l’efecte paralitzant del Botox, ja que, aplicat en una mesura justa i amb criteri expert, el que aconsegueix és “relaxar temporalment els músculs facials i, amb això, corregir les arrugues dinàmiques o d’expressió, sobretot a l’entrecella i a les potes de gall”.

Al seu torn, l’àcid hialurònic permet restaurar la pèrdua de volum, de manera que modela i ressalta les característiques facials que es volen potenciar, tant en la zona perioral com entorn de les parpelles. És així com millora els contorns i allisa els plecs cutanis, alhora que estimula la producció de col•lagen, un component vital per a la salut i la qualitat de la pell.

Sobre aquests tractaments i altres de punters, amb les darreres tendències quirúrgiques i no quirúrgiques en estètica i rejoveniment oculofacial, parlaran les doctores Luz María Vásquez i Eva Ayala, en una sessió informativa Veure-hi bé, veure’t bé que tindrà lloc a l’Auditori de l’Institut el dimarts 12 de maig, a les 19.00 h. A més, Soledad Reparaz, experta en dermatologia de Laboratoris Avène, oferirà algunes claus per a la hidratació i la protecció solar de la pell, ja que, com conclou la Dra. Vásquez, “són cures bàsiques que recomanem a tots els pacients, especialment als que se sotmeten a un tractament estètic, per a gaudir d’un bon aspecte i també d’una bona salut”.